Razstava risb in fotografij

Razstava risb in fotografij

« of 2 »

 

RAZSTAVA RISB IN FOTOGRAFIJ »REJA PRAŠIČEV V PRLEKIJI IN MEĐIMURJU«

V imenu komisije za izbor najlepše risbe in fotografije vse zbrane na današnji otvoritvi osme razstave najlepših risb, fotografij in likovnih del s področja reje prašičev na področju Prlekije in Medžimurja prav lepo pozdravljam.

Prav prisrčen pozdrav je namenjen vam mladim likovnim ustvarjalcem, ki ste na letošnji že sedmi natečaj poslali 77 likovnih del.

Na podlagi razpisanega natečaja za izbor najlepše risbe in fotografije s področja reje prašičev na področju Prlekije in Medžimurja, ter prispelih del, se je komisija za ocenjevanje sestala  v ponedeljek 11. januarja 2016 v prostorih Kmetijske svetovalne službe Ormož.

Komisija v sestavi:
Sonje Kamplet Rotar,
Silve Marčec in
Marijana Šadl 

je prispela dela ocenila v treh zahtevnostnih stopnjah:

V prvi zahtevnostni stopnji so sodelovali vrtci,
V drugi zahtevnostni stopnji so sodelovale osnovne šole 1 triada,
V tretji zahtevnostni stopnji osnovne šole 2 in 3 triada,
V vseh zahtevnostnih stopnjah je komisija izbrala likovna dela v ožji izbor in jih nato razvrstila od prvega do tretjega mesta.
V zahtevnostni  četrti stopnji, kjer so lahko sodelovale  srednje šole komisija ni imela dela, saj ni prispelo nobeno likovno delo.

 

Rezultati za vrtce:

  1. mesto si je zaslužil Pavličič Anej iz vrtca Miklavž pri Ormožu in komisijo prepričal z risbo z naslovom: Pujs za rejo, pod mentorstvom ge. Marije Fištravec Strnad
  2. s svojimi Eko pujsi je z drugim mestom navdušila Miklin Živa, iz vrtca Kog, mentorici sta ga. Andreja Koščak in ga. Majda Topličar
  3. mesto pripada Rubin Teu, iz vrtca Ivanjkovci,  naslov njegove risbe je: Barvni svet pujskov,  mentorici: ga. Mihaela Vočanec in ga. Barbara Mar

Rezultati osnovne šole 1.  triade:

  1. mesto gre Davidu Hoti Ivančoku in njegovemu Pujsku na snegu, iz Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Podružnice Kog, mentorici: ga. Tanja Novak in ga. Fleur Tkalčec.
  2. je zaslužil Matej Poredoš, iz Osnovne šole Ivanjkovci,  z likovnim delom: Pujsek in koruza, mentorica: ga. Mojca Grula
  3. mesto pripada Nikoleti Genyovi in njenemu Pujsku v ogradi, iz Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Podružnice Kog,   mentorici: ga. Tanja Novak in ga. Fleur Tkalčec.

Rezultati osnovne šole 2.  in 3. triade in Osnovne šole Stanka Vraza Ormož: 

  1. mesto gre Alešu Štuclu,  iz Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, mentorica: ga. Mojca Grula
  2. mesto pripada Patriku Sitarju, iz Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, mentorica: ga. Mojca Grula
  3. mesto si je zaslužila Lea Štrman, iz Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Podružnice Kog,    mentorica: ga. Sabina Jurkovič

 

Vsem mladim ustvarjalcem, mentorjem, vrtcem, osnovnim šolam, staršem in vsakemu posebej, ki je kakorkoli prispeval k današnji razstavi likovnih del se zahvaljujemo in prejemnikom nagrad čestitamo.

No Comments

Post a Comment