Zakuhe

jeterniJetrni žličniki

Ivanka Zadravec, Kuhinja Koga

2 jajci, 2 žlici belega olja, polovica jeter od kure, 2 žlici belega zdroba, peteršilj in malo vegete po okusu

Jajca in olje dobro zažvrkljamo, ko je gladko, odamo nastrgana jetra in zdrob ter po okusu nastrganega česna, nasekan peteršilj, solimo po okusu, premešamo. Stoji naj saj pol ure, da se sestavine prepojijo. Z žličko režemo male žličnike in jih zakuhamo v vrelo vodo.

zdrobKuhani zdrobovi cmoki

Kuhinja Koga

0,5 l mleka, 18 dag pšeničnega zdroba, 3 dag margarine, 2 jajci, poper, peteršilj, muškatni orešček

V vrelo mleko daj margarino, sol in zakuhaj pšenični zdrob, odstavi, ko se na pol ohladi, dodaj jajci, muškatni orešček in peteršilj. Oblikuj kroglice in jih zakuhaj v vreli slani vodi.
Kuhane zabeli s praženimi drobtinami.