Delavnica  Prleški vrt – bio žejfa

Delavnica Prleški vrt – bio žejfa

Izdelava EKOLOŠKEGA GELA ZA PRANJE PERILA 

Dobrodošli na BIO delavnici, kjer bomo izdelali ekološki gel za pranje perila. Časi zavajanja globalnih trgovcev se končujejo. Prišel je čas, ko pri nakupu izdelkov pomislimo na sebe in svoje najbližje, izdelki ki so prijazni do nas ljudi, do živali in našega okolja. Vsak dan nas je več, ki se zavedamo lokalne podpore pridelovalcev in izdelovalcev, saj so le ti naša prihodnost in prihodnost naših zanamcev. V današnjem svetu je vse več alergij, ki povzročajo rdečico in srbenje naše kože, uporaba agresivnih šamponov nam poškoduje lasišče in lase, da ne govorimo o posledicah, ki jih pustijo ti izdelki z izpiranjem v naše okolje.

IMG_3112S tem namenom se bomo družili na delavnici, kjer bomo spoznali PRLEŠKI VRT – BIO ŽEJFO (milo):

– zakaj je dobro za nas, da uporabljamo bio izdelke;
– na katere oznake na izdelku moramo biti pozorni;
– za kaj vse lahko uporabimo BIO ŽEJFO (milo) – ena izmed teh je ekološki gel za pranje perila;
– dobili bomo recepturo in vzorec ekološkega gela za pranje perila;
– dobili bomo informacije iz bio sveta (prehrana, kozmetika in čistila);
– in seveda dobili bomo BIO ŽEJFO (milo), da jo preizkusimo na lastni koži.

Za domačo nalogo vas prosim, da si izpišete sestavine iz izdelkov, ki jih trenutno uporabljate in po internetu raziščete, kako vplivajo na ljudi, živali in okolje, da se skupaj še več naučimo.

 

PRLEŠKI VRT
Anita Bolčevič
Mihovci 33
2274 Velika Nedelja

prleski.vrt@gmail.com
041 220 024

 

Ob tej priložnosti vas obveščam, da ustanavljamo društvo, ki nas bo povezovalo na vseh področjih: promociji naših lokalnih pridelkov in izdelkov, hortikultura (vrtnarstvo – ljubiteljsko in profesionalno, sadjarstvo, vinogradništvo), agronomija, turizem, idr. Vabim vas, da se nam pridružite, da s skupno voljo in energijo podpremo lokalne pridelovalce in prodajalce. Lokalna hrana je naša prihodnost in prihodnost naših zanamcev. Vsako dejanje šteje – vabljeni. Za vse informacije sem vam na razpolago na e-pošti: prleski.vrt@gmail.com ali tel: 041 220 024.

 

No Comments

Post a Comment